Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Μαθητές & μαθήτριες ενημερώνονται για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων


 Στην τελική ευθεία, για την τρέχουσα σχολική περίοδο οδεύει η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του N. Κεραμιδίου. Εκτιμάται ότι έως τη λήξη του φετινού προγράμματος λειτουργίας, στις 10 Ιουνίου,  2000 περίπου μαθητές και μαθήτριες 48 νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού, θα περιηγηθούν στο πάρκο και θα κληθούν να εκτελέσουν προκαθορισμένες διαδρομές είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί οχημάτων. Το πρόγραμμα επισκέψεων υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και ειδικότερα την υπεύθυνη του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαργαρίτα Αμανατίδου.


Όπως τονίζει σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Γιουμίδης«Δώσαμε και φέτος τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές της Πιερίας, να μάθουν να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα, μέσα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ήδη μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί το χώρο περισσότεροι από 1300 μαθητές και μαθήτριες.  Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μια σφαιρική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, την παρουσίαση του Πάρκου, την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), την πρακτική εξάσκηση στο χώρο. Στόχος μας κατά την επόμενη περίοδο είναι να επισκεφτούν το πάρκο και σχολεία όμορων νομών».

Επιπλέον, ο κος Γιουμίδης ευχαρίστησε για τη διαρκή εποικοδομητική συνεργασία, τη Δημοτική Αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Λεμονόπουλο, την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου τονίζοντας ότι «Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης,η επένδυση στην παιδεία και στον πολιτισμό αποτελεί για τον Δήμο μας πρώτη προτεραιότητα και ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα απτό, δημιουργικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνες για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (εργαζόμενες στη Δημοτική Αστυνομία), Χαρίκλεια Σταμπουλίδου και Ευαγγελία Παπαγιαννούλη, η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία επιβραβεύεται αλλά και πιστοποιείται μέσα από το Δίπλωμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που δίδεται σε κάθε ένα μαθητή, με την αποχώρηση του από το Π.Κ.Α.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τον επίλογο της τρέχουσας περιόδου για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, θα γράψει η επίσκεψη των παιδιών της Μέριμνας Κατερίνης, ενώ θα προηγηθεί περιήγηση στο χώρο και των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης.












http://www.pierikoslogos.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου