Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Βουλιάζει στα χρέη η Ελαιουργική και νοικιάζει τα εμπορικά της σήματα

Σε τέσσερις Ενώσεις της χώρας στις οποίες οφείλει συνολικό ποσό της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να εκµισθώσει τα εµπορικά σήµατα της η Ελαιουργική, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων που έγινε την Παρασκευή 20 ∆εκεµβρίου. Στην ίδια συνέλευση αποφάσισε τη µετατροπή της σε Αγροτική Εταιρική Σύµπραξη.





Η σηµερινή Ελαιουργική δεν συγκρίνεται µε την κραταιά συνεταιριστική οργάνωση της δεκαετίας του ‘80. Στην Τράπεζα Πειραιώς οφείλει 17 εκατ. ευρώ και τουλάχιστον αυτή την περίοδο δεν έχει κύκλο εργασιών που θα της επιτρέψει να τα εξοφλήσει. Οι Ενώσεις δεν της πουλούν ελαιόλαδο, αφού τους οφείλει χρήµατα.

Η λύση στην εκµίσθωση των 4 brand name της
Ένα από τα σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει σήµερα η Ελαιουργική είναι τα τέσσερα εµπορικά σήµατά της, µε πιο γνωστά το «Σπιτικό» και το «Λιοτρίβι».  Η Ένωση Ρεθύµνης κατέθεσε, µάλιστα, γραπτή πρόταση για την ενοικίαση των σηµάτων επί 10 χρόνια.
Η Ελαιουργική διατηρεί οφειλές στις Ενώσεις Ρεθύµνης, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κέρκυρας. Η πρόταση που έγινε αποδεκτή από τη γενική συνέλευση, αφορά στην εκµίσθωση των τεσσάρων εµπορικών σηµάτων για 10 χρόνια, έναντι οφειλής της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης η Ελαιουργική θα εισπράττει 0,5% επί των κερδών των συνεταιριστικών οργανώσεων από την εµπορία ελαιόλαδου µε τα συγκεκριµένα σήµατα, όπως επισηµαίνει ο αντιπρόσωπός της από την Ένωση Ηρακλείου, Στάθης Φραγκιαδάκης. Κι αν «σταθεί στα πόδια της» η Ελαιουργική θα δουλεύει και η ίδια τα συγκεκριµένα σήµατα πριν την παρέλευση της 10ετίας. Να επισηµανθεί ότι η Ελαιουργική οφείλει ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ στην Ένωση Ηρακλείου, αλλά η δεύτερη δίνει το χρέος αυτό σε εισπρακτική εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου