Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΧΗΡΑ ΜΕ 87% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΚΟΡΗ


15
Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα με 87% αναπηρία και με άνεργη κόρη καθώς δεν είχε να πληρώσει το διακανονισμό που έκανε με τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή της οφειλής της. Κι αυτό την ώρα που η ΔΕΗ βγάζει ανακοινώσεις και λέει πώς δεν πρόκειται να κατεβάσει τους διακόπτες σε όσους εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μάλιστα στο καταχείμωνο. Θαυμάστε κοινωνικό κράτος.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, που έχει συσταθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό, παρουσιάζοντας πλήθος αντίστοιχων ενεργειών και μέλη αυτής μαζί με την άνεργη κόρη της κατάκοιτης πήγαν στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας, έστω και προσωρινά, την επανασύνδεση του ρεύματος.

Το περασμένο Απρίλιο η οικογένεια προχώρησε σε έναν διακανονισμό, καταβάλλοντας αρχικά ένα ποσό, ενώ κάθε μήνα κατέβαλε τμηματικά το υπόλοιπο της οφειλής.



Λόγω όμως του ότι καθυστερούσε δραματικά η επανεξέταση της ανάπηρης μητέρας από τις επιτροπές του ΙΚΑ, η σύνταξη αναπηρίας που λάμβανε διεκόπη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φανεί συνεπής στην καταβολή των δόσεων.

Και έτσι η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες και άφησε την ανάπηρη γυναίκα στο σκοτάδι και στην παγωνιά, αφού η θερμοκρασία στην Ξάνθη είναι υπό το μηδέν και οι ανάγκες της ανάπηρης γυναίκας είναι μεγάλες.

Κατά τα άλλα έχει το θράσος η διοίκηση της να βγάζει ανακοινώσεις και να υπερηφανεύεται για τους διακανονισμούς που κάνει, ως αποτέλεσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που έχει οδηγήσει τους Έλληνες η πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης και της τρόικας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην παραλίγο τραγωδία που συνέβη στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, όπου μία οικογένεια στην οποία η ΔΕΗ επίσης είχε κόψει το ρεύμα κινδύνεψε να καεί ζωντανή από φωτιά που πήρε το σπίτι της πιθανότατα από την ξυλόσομπα που είχαν αναμμένη για να ζεσταθούν.

Γιαγιά και εγγονή γλύτωσαν από θαύμα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτό είναι το… κοινωνικό κράτος της κυβέρνησης Σαμαρά που μιλάει για ανάπτυξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου