Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

10 βήματα για να αριστεύσει μια επιχείρηση στην εξυπηρέτηση πελατών

 Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 14:40
10 βήματα για να αριστεύσει μια επιχείρηση στην εξυπηρέτηση πελατών











Μερικές επιχειρήσεις κάνουν τα πράγματα να συμβούν, άλλες παρακολουθούν αυτά που συμβαίνουν και άλλες αναρωτιούνται τι συνέβη. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι επιτυχημένες επιχειρήσεις στο θέμα της εξυπηρέτησης πελατών; Είναι πρωτοπόροι σ αυτόν τον πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους τομέα. Κάθε επιχείρηση που έχει σφυρηλατήσει ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης πελατών, μέσω της δέσμευσης, αφοσίωσης και καινοτομίας, έχει γίνει και παγκοσμίως γνωστή σαν ηγέτης.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

15Γιορτάζουμε σήμερα 25 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος γεννήθηκε το 329 μ.Χ. στην Αριανζό, κωμόπολη της Καππαδοκίας, από τον Γρηγόριο, επίσκοπο Ναζιανζού και την Νόννα. Έχει δύο αδέρφια: τον Καισάρειο και τη πασίγνωστη για την ευσέβειά της αδερφή Γοργονία.

Στη Ναζιανζό, διδάσκεται τη στοιχειώδη εκπαίδευση, ενώ τη μέση στη Καισάρεια, όπου γνωρίζεται με το συμμαθητή του Μέγα Βασίλειο. Έπειτα, πηγαίνει κοντά σε περίφημους διδασκάλους της ρητορικής στη Παλαιστίνη και στην Αλεξάνδρεια και, τέλος, στα Πανεπιστήμια της Αθήνας. Οι σπουδές του διήρκεσαν 13 ολόκληρα χρόνια (από 17 έως 30 ετών).

ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ!


  
 Του Χαράλαμπου Α. Μηνάογλου-Υποψήφιου  διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

[ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ]

[…] Οι ειδωλολάτρες στρέφονται ανοικτά εναντίον της Εκκλησίας από τα χρόνια του νεοελληνικού διαφωτισμού. Ο κόσμος που υποτίθε­ται πως αντιπροσωπεύουν είναι ο αρχαιοελληνικός και γι’ αυτό οι ε­πιθέσεις τους κατά της Ορθοδοξίας προκαλούν σοβαρή σύγχυση στην αυτοσυνειδησία του Νέου Ελληνισμού.
Αυτή την κατάσταση προσπα­θεί απεγνωσμένα να εκμεταλλευθεί και ο τεκτονισμός ύστερα από την εμφάνισή του στην καθ’ ημάς Ανατολή, κάπου μέσα στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα[1].

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ"


1«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες, ενώ μόλις έχει την γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ενημερώσει τη Βουλή.

Αφορμή, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ελληνική προεδρία για να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο, κατηγορώντας την ότι έχει αργήσει να αντιδράσει, δεν έχει διαπραγματευτική γραμμή και πετά την μπάλα στην εξέδρα. 

"ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΕΡΔΟΣ...ΑΝΤΩΝΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙΝ"

  
1
του Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Γράφοντας ο στύλος της Ορθοδοξίας, ο Μέγας Αθανάσιος, την θαυμαστή πολιτεία του καθηγητού της ερήμου, προκειμένου να αποσταλεί ως έκθεση και κείμενο αγιολογικό στους μοναχούς της Δύσεως, υπογραμμίζει πώς όχι μόνον αυτός που διαβάζει τον βίο και την πολιτεία, αλλά και μόνο που μνημονεύει του ονόματος του Μεγάλου Αντωνίου, έχει μέγα κέρδος.

Μνημονεύουμε τους Αγίους μας, γιατί μας είναι απαραίτητοι ως πρότυπα στην ζωή μας. Θυμόμαστε τους Αγίους μας, διότι χρειαζόμαστε τη διδασκαλία τους, που είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και άρα καθίσταται διαχρονική και επίκαιρη.

Μνημονεύουμε τους Αγίους μας, επειδή έχουμε ανάγκη από τον τρόπο ζωής τους. 

Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους!

Η Birute Galdikas έχει αφιερώσει τη ζωή και τις σπουδές της στους ουρακοτάγκους, όχι όμως μόνο θεωρητικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό; Ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Βόρνεο της Ινδονησίας σε μια πρωτόγονη καλύβα, όπου μαζί με τον σύζυγό της φωτογράφο Rod Brindamour μελετούν τη ζωή αυτών των πρωτευόντων θηλαστικών. Η ίδια γεννήθηκε στη Γερμανία από Λιθουανούς γονείς, αλλά μεγάλωσε στο Τορόντο του καναδά, σπούδασε ζωολογία, βιολογία και ψυχολογία και έχει αφιερώσει εξ ολοκλήρου τη ζωή της στους ουρακοτάγκους, γράφοντας βιβλία, άρθρα σε περιοδικά ενώ έχει λάβει πλείστα βραβεία για το έργο της.
perierga.gr - Η γυναίκα που ζει με τους ουρακοτάγκους!

Γιατί οι Έλληνες δεν θα γίνουν ποτέ οδηγοί F1

Perierga.gr - Γιατί οι Έλληνες δεν θα γίνουν ποτέ οδηγοί f1Απορούμε γιατί δεν έχει καταφέρει να διαγωνισθεί ποτέ κανείς Έλληνας στην Φόρμουλα 1. Για ξανασκεφτείτε το λίγο. Είναι πολύ λογικό. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον Έλληνα οδηγό δεν συγκρίνεται με αυτή των πιλότων!
1. O Έλληνας δεν ξέρει να οδηγεί σε κανονικούς δρόμους (χωρίς λακκούβες, σαμαράκια, έργα της ΕΥΔΑΠ )
2. O Έλληνας δεν μπορεί να αποχωριστεί την κόρνα και η Φόρμουλα 1, δεν διαθέτει κόρνα.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

130.000 ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ...


  
1
Περίπου 130.000 πιστοί, μέχρι στιγμής, έχουν προσκυνήσει τα Δώρα των Μάγων, τα ιερά κειμήλια που για πρώτη φορά «εγκατέλειψαν» τη Μονή του Αγίου Παύλου στο Άγιον Όρος και από την ημέρα των Χριστουγέννων (7 Ιανουαρίου) φιλοξενούνται στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Όπως ανάφερε ο Γιούρι Αρτγιούκ, επικεφαλής του τμήματος διαπεριφερειακής συνεργασίας, πολιτικής ιθαγένειας και θρησκευτικών θεμάτων της πόλης της Μόσχας, «έως τις 11 το πρωί της Παρασκευής περίπου 130.000 άνθρωποι προσκύνησαν τα Τίμια Δώρα», ενώ μέχρι εκείνη την ώρα η ουρά των πιστών έφτανε τα 25.000 άτομα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, 280 πιστοί που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις προσκύνησαν ζητώντας παρηγοριά για την ασθένειά τους. Παρά την κοσμοσυρροή, δεν έχει σημειωθεί κανένα δυσάρεστο επεισόδιο στη διάρκεια της πολύωρης αναμονής, ενώ για τη διατήρηση της τάξης έχουν επιστρατευθεί 1.050 αστυνομικοί και 60 εθελοντές.

ΕΝΤΟΣ ΜΕ ΚΟΡΙΝΟ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ



ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΟΡΙΝΟΥ (ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΟΝΙΕΚ) ΔΙΝΕΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

http://anagennisi-kolindroufc-mgs.blogspot.gr/

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


  
1Ο αρχιεπίσκοπος  Αλβανίας Αναστάσιος θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ, στις 28 Ιανουαρίου.

Η ομιλία του θα γίνει στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων για την «Ορθοδοξία στην Αμερική» και θα έχει ως θέμα την εμπειρία από μια πολυθρησκευτική χώρα.
Τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Φόρνταμ, Τζόζεφ Μακσέιν.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΤΟΣ ΜΕ ΚΟΡΙΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΚΟΡΙΝΟΥ (ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΠΟΝΙΕΚ) ΔΙΝΕΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ .ΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

6 ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ!


  
.
Η φύση προσφέρει μια σειρά βοτάνων που έχουν τονωτικές ιδιότητες και απαλλάσσουν τον οργανισμό από την αδυναμία και την ψυχική ατονία.

Στρες, ψυχική πίεση, ανασφάλεια και προβληματισμοί. Η σύγχρονη ζωή επιφυλάσσει μεγάλη ένταση για τον άνθρωπο.

Οι καθημερινές ανάγκες είναι αυξημένες και ο δρόμος για την ικανοποίησή τους δεν είναι στρωμένος με ρόδα.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

DNA... αλεπούς βρέθηκε σε κρέας γαϊδάρου στην Κίνα

Άλλο ένα διατροφικό σκάνδαλο πλήττει την Κίνα, μετά τη γρίπη των πουλερικών. Αυτή τη φορά ο αμερικανικός κολοσσός Wal-Mart βρίσκεται στο επίκεντρο.


Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Μια Μεσόγειος γεμάτη Ελληνική Ιστορία

Μια μικρή περιήγηση στα αξιοθέατα των διαφόρων λαών, θα μας κάνει για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσουμε την σημασία που είχε κάποτε ο Ελληνικός πολιτισμός σε ολόκληρο τον κόσμο και θα μας δείξει την τεράστια διάδοση του σε όλους τους λαούς. Και αυτό διότι το 80% των αξιοθέατων, που έχουν να δείξουν τα ξένα κράτη απο τον αρχαίο κόσμο, είναι πέρα για πέρα Ελληνικά!

Στο Ελληνικό Αρχείο, γνωρίζουμε οτι τα Ελληνικά ιερά, τα θέατρα και γενικά όλα τα κτίσματα, ήταν αμέτρητα και φτάνουν απο τα βάθη της Ασίας μέχρι και την.... Αμερική. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους κυριότερους ναούς και κτίσματα στην περιοχή της Μεσογείου. Ας αρχίσουμε την περιήγηση:

              ΛΙΒΥΗ               

Nαός Διός - Σαχάτ (Shahat)
Η Σαχάτ ιστορικά γνωστή ως Κυρήνη, είναι μια πόλη στα βόρεια της Λιβύης. Η πόλη δημιουργήθηκε το 631 π.Χ από Έλληνες ομογενείς και βρίσκεται χτισμένη πάνω στα ερείπια της Κυρήνης. Έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα απομεινάρια της ελληνικής ιστορίας σήμερα.

Βουλιάζει στα χρέη η Ελαιουργική και νοικιάζει τα εμπορικά της σήματα

Σε τέσσερις Ενώσεις της χώρας στις οποίες οφείλει συνολικό ποσό της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να εκµισθώσει τα εµπορικά σήµατα της η Ελαιουργική, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων που έγινε την Παρασκευή 20 ∆εκεµβρίου. Στην ίδια συνέλευση αποφάσισε τη µετατροπή της σε Αγροτική Εταιρική Σύµπραξη.


Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Φωτιστικά ασφαλείας


Emergency lighting

Τα φωτιστικά ασφαλείας, όπως φανερώνει και η ονομασία τους, χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας. Οι λόγοι ασφαλείας προκύπτουν όταν έχουμε διακοπής της ηλεκτρικής παροχής σε μια εγκατάσταση (πχ. διακοπή ρεύματος λόγο βλάβης, φωτιάς, σεισμού). Ο ρόλος τους είναι να παρέχουν τον αναγκαίο και επαρκή φωτισμό στο χώρο, έτσι ώστε να γίνει με ασφάλεια η εκκένωση του (περίπτωση έκτακτης ανάγκης) ή η άνετη διαμονή μέσα σε αυτόν όταν διακοπεί η παροχή ηλεκτρισμού.
Τα μέρη ενός φωτιστικού ασφαλείας
Τα φωτιστικά ασφαλείας αποτελούνται από τα εξής κύρια μέρη:
  • το σύστημα ανίχνευσης τάσης δικτύου
  • σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταρίες)
  • σύστημα φόρτισης μπαταριών
  • λάμπες (φθορισμού, πυράκτωσης, LED)

Μηχανισμός επιτήρησης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Μηχανισμός επιτήρησης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ
Συστήματα επιτήρησης στους μετασχηματιστές θα εγκαταστήσει ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες κλοπές που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια.
Μέχρι πρόσφατα, το φαινόμενο του βανδαλισμού και κλοπής μετασχηματιστών κόστισε 23 εκατ. ευρώ μόνο το 2012, ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούσε να το αντιμετωπίσει κυρίως με την ενεργοποίηση δικτύου συνεχούς επαφής και συνεργασίας με Δημοτικές Αρχές, Συλλόγους, αγροτικούς συνεταιρισμούς και άλλους φορείς.
Ταυτόχρονα , ενίσχυσε τα μέτρα εποπτείας των εγκατεστημένων μετασχηματιστών σε «ευαίσθητες» περιοχές, όπως είναι οι αγροτικές, ενώ προχώρησε και σε «χαρτογράφηση» των υποδοχέων του χαλκού ενημερώνοντας τις αστυνομικές αρχές.

Διέσχισε το Grand Canyon σε τεντωμένο σχοινί χωρίς ασφάλεια! -


perierga.gr - Διέσχισε το Grand Canyon πάνω σε τεντωμένο σχοινί χωρίς ασφάλεια!

Ο 34χρονος Nik Wallenda κατάφερε να διασχίσει το Grand Canyon ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας στις 24 Ιουνίου 2013. Δύο φορές αναγκάστηκε να σταματήσει και να σκύψει για να αποφύγει τις δυνατές ριπές του ανέμου ταχύτητας 35 μιλίων/ώρα. Χωρίς ζώνη ασφαλείας και δίχτυ προστασίας, έχοντας κάτω από τα πόδια του ένα κενό 457,5 μέτρων, ο Νik τούς έκανε όλους να καρδιοχτυπήσουν. Κρατώντας μόνο μία ράβδο ισορρόπησης ο Nik Wallenda πέτυχε το ακατόρθωτο και καταχειροκροτήθηκε από τους 500 και πλέον θεατές, μεταξύ των οποίων και η γυναίκα του. -

Το ηφαίστειο Στρόμπολι δεν κοιμάται ποτέ!



Το Στρόμπολι είναι ένα μικρό νησί στο Τυρρηνικό Πέλαγος, στη βόρεια ακτή της Σικελίας, και ένα από τα τρία ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Το όνομά του είναι παράφραση της ελληνικής λέξης Στρογγύλη, που του δόθηκε εξαιτίας του σχήματός του. Είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη με την τελευταία του έκρηξη να πραγματοποιείται το 2009.
Perierga.gr - Ηφαίστειο Στρόμπολι!
Μια τυπική έκρηξη στο Στρόμπολι αποτελείται από διάφορες μικρές εκρήξεις αερίου, που εκτοξεύουν τέφρα και κομμάτια λάβας. Η εκτοξευόμενη λάβα δημιουργεί ένα θέαμα όμοιο με τα πυροτεχνήματα και σβήνει καθώς προσγειώνεται στο έδαφος.

Η θαυματουργή Αγία Γενοβέφα των Παρισίων (με εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: 4 Ιανουαρίου 2011 Κατηγορίες: - Συναξάρια -01 Ιανουάριος
Μία των μεγαλυτέρων οσιακών μορφών του Ε΄ αιώνος είναι η Οσία Γενεβιέβη. Εγεννήθη περί το 422 εις το χωρίον Νεμετοδούρον, μερικά χιλιόμετρα δυτικώς των Παρισίων, από γονείς πλουσίους καί ευσεβείς, τον Σεβήρον και την Γεροντίαν. Εις τα παιδικά της χρόνια εποίμαινε τα ποίμνια των γονέων της εις τους δασώδεις λόφους παρά τάς όχθας του Σηκουάνα.
Εις ηλικίαν περίπου οκτώ ετών ο Θεός την εκάλεσε να του αφιερωθή κατά τον εξής τρόπον. Μία τοπική Σύνοδος εις Γαλλίαν απεφάσισε να στείλη εις την Βρεττανίαν, κατόπιν ζητήσεως βοηθείας πρός καταπολέμησιν της πελαγιανικής αιρέσεως, τους αγιωτάτους και θαυματουργούς Επισκόπους Γερμανόν και Λούππον.
Οι δύο Επίσκοποι κατά το ταξίδιόν των διήλθον από το Νεμετοδούρον. Ο ευσεβής λαός τους υπεδέχθη με ιερόν ενθουσιασμόν καί τούς παρεκάλεσε να ψάλουν μαζί τον Εσπερινόν.
Ο αγιώτατος Γερμανός, ενώ ευλογούσε τον λαόν, είδε το ευλογημένον κοράσιον και φωτισθείς υπό της θείας χάριτος, προεφήτευσεν εις τους καταπλήκτους γονείς του, ότι θα εγίνετο «μεγάλη ενώπιον τού Κυρίου και πολλοί θα εύρισκον την σωτηρίαν διά μέσου αυτής». Κατόπιν ηρώτησε την Γενεβιέβην: «Κόρη μου, επιθυμείς να αφιερωθής ως νύμφη άμωμος εις τον Χριστόν;» Η Αγία απήντησε: «Αυτή, Δέσποτα, ακριβώς είναι η επιθυμία της καρδίας μου. Είθε ο Θεός νά μού την εκπληρώση».

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ (1902) ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

.
Το πρώτο συμβάν στο Αγιον Όρος κατά την ανατολή του 1902 ήταν πολύ δυσάρεστο και αφορούσε πυρκαγιά η οποία εξερράγη στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και κατέστρεψε τα 2/3 αυτής.

Η φωτιά ξεκίνησε την 3η Ιανουαρίου 1902, ημέρα Πέμπτη και ώρα 3.30΄ της νυκτός, όταν κάποιος Ιερομόναχος στην προσπάθειά του ν' αποξηράνει την υγρασία στο νεοκατασκευασμένο κελλί του, επί τριήμερο έκαιγε ξύλα κάτω απ' αυτό. 

Η πυρκαγιά εξερράγη μανιωδώς και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατέκαυσε όλη τη νότια παλιά πτέρυγα, τη νεοκατασκευασθείσα δυτική και το κωδωνοστάσιο. Την καταστροφή δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν οι πυροσβεστικές αντλίες που έφτασαν, ίσως καθυστρημένα, από την Ι.Μ. Διονυσίου και αυτή του Ρωσικού (Αγίου Παντελεήμονος).

Επίσκεψη στην ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΘΕ 15 ΦΟΡΕΣ!

1

Τετάρτη, 01 Ιανουάριος 2014 15:26 Φωνή της Ρωσίας

Για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το νέο έτος ήρθε 15 φορές! Αφού ακριβώς τόσες φορές μεταβαίνει από την 31η Δεκεμβρίου 2013 στην 1η Ιανουαρίου 2014.

Η πρώτη φορά που οι αστροναύτες εισήλθαν στο νέο έτος ήταν στις 16:08 ώρα Μόσχας στις 31 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη στιγμή ο σταθμός πετούσε μεταξύ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ntabakario.blogspot


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΑ 
ΚΑΙ ΖΕΖΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ